Privacy

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 23-05-2018.

- Verzamelde gegevens
- Cookies
Derde partijen

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Tuinartikelen.nu. U dient zich ervan bewust te zijn dat Tuinartikelen.nu niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

Tuinartikelen.nu respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Ons gebruik van verzamelde gegevens

 

Gebruik van onze diensten

Wanneer u zich aanmeldt voor een van onze diensten vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Tuinartikelen.nu of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Wat verzamelen wij:

Naam en achternaam: Wij gebruiken uw naam en achternaam om er zeker van te zijn dat u dat bent en dat wij niet naar naamloos iets sturen.
Adres en woonplaats: Wij gebruiken uw adres om de bestelde artikelen te leveren. PostNL ontvangt uw naam, adres en email adres voor de track & trace. PostNL kan verder niets met de verstrekte gegevens. Brouwer Transport ontvangt uw naam, adres en telefoonnummer om u op de hoogte te houden van de levering.
Telefoonnummer: Uw telefoonnummer gebruiken wij alleen om u op de hoogte te houden van uw bestelling. Zo wordt uw telefoonnummer door onze transporteur gebruikt om de levertijd aan te geven. Onze transporteur zal uw telefoonnummer voor geen andere doeleinden gebruiken.
Betaalgegevens: Uw betaalgegevens worden gebruikt om te verifiëren dat u de bestelling heeft geplaatst. In onze administratie wordt deze opgeslagen om te koppelen aan de bestelling. Tuinartikelen.nu gebruikt Buckaroo als payment provider. Zij ontvangen uw betaalgegevens om er voor te zorgen dat uw bestelling juist wordt geplaatst. Wij gebruiken uw rekeningnummer alleen om terugbetalingen uit te voeren.
IP-Adres: We gebruiken uw IP-Adres alleen om er voor te zorgen dat u een veilige winkelervaring heeft.
E-mailadres: Uw email adres wordt tijdens het plaatsen van een bestelling opgeslagen in ons systeem. Wij gebruiken uw email adres alleen om er voor te zorgen dat u up-to-date bent van uw bestelling. Heeft u zich ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan gebruiken wij deze om onze laatste aanbieden te sturen. Mocht u zich willen uitschrijven van de nieuwsbrief, dan is dit altijd mogelijk aan de onderkant van de nieuwsbrief. U kunt ten alle tijde uw gegevens aanpassen.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Tuinartikelen.nu verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • - Het afhandelen van uw betaling
  • - Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • - U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • - U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • - U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • - Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • - Tuinartikelen.nu analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.
  • - Tuinartikelen.nu verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Communicatie

Wanneer u een e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Tuinartikelen.nu of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@tuinartikelen.nu, dan verwijderen wij deze informatie.

Cookies

Wij verzamelen gegevens voor onderzoek om zo een beter inzicht te krijgen in onze klanten, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Tuinartikelen.nu of die van een derde partij. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Cookie NaamCookie uitleg
FORM_KEY Slaat willekeurig gegenereerde sleutel op die wordt gebruikt om vervalste verzoeken te voorkomen.
frontend Uw sessie-ID op de server.
GUEST-VIEW Hiermee kunnen gasten hun bestellingen bekijken en bewerken.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Een link naar informatie over je winkelwagentje en kijkgeschiedenis, als je hierom hebt gevraagd.
STF Informatie over producten die u naar vrienden hebt gemaild.
STORE De winkelweergave of taal die u hebt geselecteerd.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Geeft aan of een klant cookies heeft toegestaan.

 

Google Analytics Cookies 

Cookie NaamCookie uitleg
_utma Onderscheid gebruikers en sessies.
_utmb Bepaalt nieuwe sessies / bezoeken.
_utmc Bepaalt of de gebruiker deelnam aan een nieuwe sessie / bezoek.
_utmz Slaat de verkeersbron of campagne op die uitlegt hoe de gebruiker uw site heeft bereikt.

 

Door gebruik te maken van Google Analytics kunnen wij betere aanbiedingen voor u maken en de site gebruiksvriendelijker maken. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op door gebruik te maken van Google Analytics. Alleen de bovenstaande gegevens worden opgeslagen. Elke 26 maanden worden deze gegevens verwijderd. Mocht u toch uw gegevens willen laten verwijderen, dan kunt u contact opnemen door middel van de onderstaande contactgegevens.

Google Ads

Een klein bestand dat wordt opgeslagen op uw computer om voorkeuren en andere informatie vast te leggen die op bezochte webpagina's wordt gebruikt.

  • - Cookies kunnen instellingen van u voor bepaalde websites opslaan en soms worden gebruikt om bij te houden hoe u op onze website bent terechtkomen en deze websites gebruiken.
  • - Google gebruikt cookies op verschillende manieren. Remarketing (De advertenties van ons op andere sites) en Google Analytics maken bijvoorbeeld beide gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat onze advertenties worden weergegeven.
  • - Om onze verkopen en andere conversies via onze advertentie bij te houden, plaatst deze functie een cookie op de uw computer wanneer u op een advertentie klikt. 
  • - U kunt ten alle tijde uw cookies verwijderen. Klik hier voor instructies.

Doeleinden

We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Derden

De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van webapplicaties welke wij gebruiken ten behoeve van onze webwinkel. Hieronder valt o.a. het Kiyoh beoordelingen systeem. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeve van het doel van de betreffende applicatie en zullen niet verder verspreid worden. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Veranderingen

Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Keuzes voor persoonsgegevens

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kunt u zelf doen via de persoonlijke instellingen van uw account. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons bedrijf en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. Wilt u gebruik maken van uw recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heeft u andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@tuinartikelen.nu. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. Tuinartikelen.nu zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op uw verzoek reageren. Tuinartikelen.nu wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief

Onderaan iedere mailing vindt u de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen of om u af te melden.

Aanpassen/uitschrijven communicatie

Als u uw gegevens aan wilt passen of uzelf uit onze bestanden wilt laten halen, kunt u contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en –services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Tuinartikelen.nu neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@tuinartikelen.nu

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen:

Tuinartikelen.nu
Winkeldijk 37
1391HM Abcoude
0294 288066
info@tuinartikelen.nu

Inschrijfnummer KvK: 53512812
BTW-nummer: NL850908735B01



Derden Partijen - Uitleg

Om er voor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt en dat u heel eenvoudig bij ons een bestelling kunt plaatsen, maken wij gebruik van diensten van derde partijen. Zo gebruiken wij Kiyoh.nl om klantenbeoordelingen te verzamelen en Buckaroo om alle betaalmethodes mogelijk te maken. Hieronder leggen wij uit welke gegevens de derde partijen kunnen inzien. Wij plaatsen ook een link naar de Privacy Policy van onze derden partijen, zodat u zeker weet dat al uw gegevens veilig worden gebruikt.

Kiyoh Klantenbeoordelingen

Kiyoh verzamelt voor ons de klantenbeoordelingen en geeft u de mogelijkheid deze eenvoudig in te vullen. Het enige wat Kiyoh ontvangt is uw email adres om het verzoek te versturen. Kiyoh zal nooit uw email adres gebruiken voor andere doeleinden en zal nooit contact met u opnemen voor andere doeleinden dan de klantenbeoordeling. 

U vindt het privacy beleid van Kiyoh door op de volgende link te klikken: Privacy Beleid - Kiyoh.nl klantenbeoordelingen

Buckaroo PSP

Buckaroo is onze PSP (Payment Service Provider). Zij zorgen er voor dat wij alle betaalmethodes kunnen aanbieden en dat deze veilig worden verwerkt. Buckaroo ontvangt de benodige betaalgegevens om de bestelling af te ronden. In het beveiligde Buckaroo systeem worden een aantal gegevens van u opgeslagen. Het volgende wordt opgeslagen:

  • - Naam -> Om er voor te zorgen dat de betaling en de order overeen komen.
  • - IP-adres
  • - Locatie van IP (Land)
  • - Naam rekeninghouder
  • - IBAN-Nummer
  • - BIC-code
  • - Factuurnummer -> Zo kunnen wij de bestelling linken aan de betaling.

Buckaroo voldoet aan de Algemene verordening gegevensbescherming. Buckaroo gebruikt immers enkel en alleen gegevens die het mogelijk maken om een betaling te faciliteren en te verwerken. Buckaroo slaat in principe geen andere gegevens op dan de gegevens die Buckaroo nodig heeeft voor het verwerken van een betaling en die gegevens slaat Buckaroo niet langer op dan noodzakelijk. 

Buckaroo Veiligheid: https://www.buckaroo.nl/over-ons/veiligheid/
Buckaroo Privacyverklaring: https://www.buckaroo.nl/over-ons/privacyverklaring/

Mailchimp - Nieuwsbrieven

Wij gebruiken mailchimp om onze nieuwsbrieven te versturen en mailchimp heeft daarvoor een aantal gegevens nodig. Wij vragen bij het invullen van het nieuwsbrief aanmeld formulier alleen uw email adres. U kunt u eenvoudig uitschrijven onderaan elke nieuwsbrief. Ook kunt u zich uitschrijven als u via uw account zich heeft aangemeld.

Zendesk Chat

Wij gebruiken een chat systeem van Zendesk. Zendesk geeft de mogelijkheid om u als klant beter van dienst te kunnen zijn op onze webshop. U kunt door de chat functie direct worden geholpen met de vraag die u heeft. Zendesk geeft ons de mogelijkheid om u te volgen op alléén onze site. Wij zien hoe u door onze site gaat om u zo verder te helpen en om te kijken of u goed zit. Wij zien niet van welke site u afkomt en stoppen met volgen wanneer u onze site verlaat.

Wat kunnen wij zien:

  • - Wij zien welke browser u gebruikt voor het bezoeken van onze webshop.
  • - Wij zien de locatie van uw hosting provider om zo te kijken waar wij ongeveer naartoe dienen te leveren.
  • - Wij zien of u Windows, Mac etc gebruikt.
  • - Wij zien welk IP Adres er wordt gebruikt om connectie te maken met onze website.

 

De bovenstaande gegevens worden direct verwijderd wanneer u van onze site af gaat zonder te chatten. Wanneer u met ons heeft gechat worden de bovenstaande gegevens opgeslagen in onze geschiedenis chats. Mocht u deze willen laten verwijderen, dan kunt u dit ten alle tijde bij onze melden door een email te sturen naar info@tuinartikelen.nu of te bellen met 0294-288066. Wij zullen de gegevens dan direct uit het systeem van Zendesk verwijderen.

De bovenstaande gegevens worden niet gebruikt door Zendesk, alleen door Tuinartikelen.nu zelf.

IT-dienstverlener

Wij maken gebruik van een IT-dienstverlener om er voor te zorgen dat alle fouten op de webshop direct worden opgelost. Ook worden door de hosting partij en deze IT-dienstverlener beveilingsupdates toegepast op onze webshop. Wij gebruiken als hostingpartij Byte Hosting. Zij zijn gespecialiseerd in het hosten van webshops en hebben één van de meest veilige hosting. 

Byte Privacy Policy: https://www.byte.nl/privacy-policy

PostNL & Brouwer Transport

Om uw bestelling bij u thuis te krijgen, maken wij gebruik van twee transporteurs, namelijk: PostNL en Brouwer transport. Zij zorgen er voor dat uw pakket goed wordt bezorgd. Om er voor te zorgen dat het pakketje niet elke keer terug bij ons komt, dienen wij uw verzendgegevens (Naam, adres, postcode, woonplaats, email & telefoonnummer) door te sturen. 

PostNL: PostNL verzamelt uw naam, adres en email adres om het pakketje bij u te krijgen. Wij gebruiken een systeem om deze gegevens vanuit ons systeem naar PostNL te krijgen. Deze worden automatisch doorgevoerd. PostNL zal uw gegevens nooit voor andere doeleinde gebruiken dan nodig is om uw pakket bij u te krijgen. Uw email wordt gebruikt om de track & trace code naar u toe te sturen.

Brouwer Transport: Brouwer ontvangt uw naam, adres en telefoonnummer. Deze gegevens worden gebruikt om de bestelling bij u thuis te krijgen. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt als u van te voren aangeeft dat u gebelt wilt worden of dat zij u bellen als u niet thuis bent. Brouwer heeft zijn eigen beveiligde systeem waar onze zendingen in worden verwerkt.